RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Voorbeschouwing tweede voorronde: van theatrale teksten tot rockabilly

Voorbeschouwing tweede voorronde: van theatrale teksten tot rockabilly

Van theatrale teksten, blazers secties tot rockabilly geïnspireerde muziek. Zes heel verschillende acts zullen 7 december in de Kleine Zaal in het Patronaat strijden om een plek in de finale van de Rob Acda Award 2012-2013. Wie zullen het dak eraf blazen? En wie gaan er vandoor met de publieksprijs, waar vanaf vrijdag 23 november ook weer volop op gestemd kan worden?

“Oh Hell...I tell...you babe, this ain't no party!”
Volgens Mexicaanse traditie wordt de dood niet één dag, maar voor eeuwig gevierd door Casa de la Muerte. Deze zeskoppige band laat zich inspireren door country, rockabilly en ook nog een beetje Balkan. Dit gecombineerd met hun enthousiasme en een flinke dosis humor creëert een echte HellbillyMexicanBalkanNederbeatrock cocktail met een donker randje.

“Power and Volume”
Experimenteel, hoekig en dissonant, dat is Dead Dove District. Deze drie mannen zijn al ruim tien jaar bij elkaar en zijn niet in een hokje te plaatsen. Dead Dove District is vooral noise en ook een beetje swingend. Maar er is vooral ook ruimte voor elektronica en samples. Na het uitbrengen van hun debut album ‘Three’ zijn deze mannen klaar om het Patronaat op zijn fundering te laten schudden!

“River Brother Deser Lover”
Nadat Johnny Fishborn al de hele wereld over heeft gereisd met zijn muziek is hij klaar voor Nederland. Met zijn akoestische gitaar maakt deze singer-songwriter uit Italië pure en natuurlijke muziek. Naast singer-songwriter en reiziger is Johnny een dromer. Met zijn levensboodschap ‘Lose everything to find love’ zal hij tijdens de tweede voorronde het Patronaat veroveren.

“When you’re creating your own shit, man, even the sky ain’t the limit.´ - Miles Davis”
Dit jonge quintet, waarin Tweelingen de boventoon voeren, laat zich graag inspireren door jazz legends, als Sarah Vaughan, door creativiteit van bands als Schradinova en door de theatrale teksten van Wende Snijders. Na het spelen op onder andere het Young Art Festival en Uit je Bak! is Mille’s Rascals klaar om te knallen met hun fantasierijke verhalen, verrassende melodieën en uitstapjes naar de blues, soul, tango, jungle en funk!

“Eigentijdse frisse progressieve power”

Rockerman Rockstar stak eens zijn wijsvinger en pink in de grond, daar groeide een Orgaanklap uit. Zij voeden zich met glitters en flikkers en groeit langzaam zo groot dat niemand er meer onderuit kan. Orgaanklap is klaar om terug te slaan na het tragische ongeluk van de drummer en niks brengt hun meer van hun pad. De mannen zullen tijdens de tweede voorronde iedereen die hen ooit heeft afgeschreven laten uitbreken in angstzweet.

“Quick hard love”
Met tours in onder andere Duitsland en Frankrijk werkt Ten-Hut hard aan het verspreiden van zijn muziek. De muziek van Ten-Hut wordt gekenmerkt door een grote rol voor de vier koppige blazers sectie. Inspiratiebron voor de vele culturele invloeden zijn de reizen van gitarist Bas. Ten-Hut wordt geroemd om haar vernieuwende muziekstijl en energieke en enthousiaste performance. Zij wonnen al meerdere talentenjachten en zijn klaar om de winst van de Rob Acda Award 2012-2013 mee naar huis te nemen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.patronaat.nl.