RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Eerste publieksprijswinnaar: Zep

Eerste publieksprijswinnaar: Zep

“Ik ben zeker een ervaring rijker en ik had deze adrenaline behoorlijk gemist”, zegt Sophie Koster, de zangeres van Zep. De zeven koppige band Zep haalde de meeste stemmen op Facebook en tijdens de voorronde zelf. Daarmee zijn ze de eerste publieksprijs winnaar van de Rob Acda Award 2012/2013. Zij zullen samen met de publieke winnaars van de andere voorrondes nog kans maken op een plek in de finale.

De jury was onder de indruk van de goede energie van Zep. Zelf is Zep ook tevreden. “Enkele van ons waren toch wat gespannen voor het optreden omdat er toch wel wat op het spel staat”, legt Thomas Meijer, gitarist en backing vocals van Zep uit. “Maar we hebben gerockt, ik kan niet anders zeggen”, benadrukt Sophie.

De loting bepaalde dat Zep de eerste voorronde mocht aftrappen. “Toen ik dat hoorde had ik gemengde gevoelens”, legt Thomas uit. Aan de ene kant vond Zep het jammer, omdat ze minder nieuwe mensen kunnen bereiken maar, “achteraf gezien had dit geen effect op het al dan niet winnen van de publieksprijs, daarvoor willen we iedereen op Facebook en in de zaal heel erg bedanken!”, zegt Thomas.

Ondanks dat Zep met twee bandleden minder speelde, wisten ze de jury te overtuigen dat ze zeker ver gaan komen. Eén van de drumsters, die de percussie op zich zou nemen, miste en ook nog de pianist, “maar toch hebben we de zepsound heel duidelijk kunnen neerzetten pianist”, zegt Sophie. De percussie is juist wat Zep onderscheidt vinden Sophie en Thomas. “Het hebben van een percussie draagt bij aan onze grote diversiteit in stijlen”, legt Thomas uit.

Of ze het verwacht hadden of niet, Zep is officieel de eerste publieksprijs winnaar van de Rob Acda Award 2012/2013 en dat werd gevierd. “We hebben het met veel geschreeuw, gejuich en met een grote welverdiende maaltijd bij de snackbar gevierd”, zegt Sophie.

Zowel Thomas als Sophie denken een goede kans te maken om alsnog de finale te halen. “Ik hoop stiekem, omdat we natuurlijk de allereerste dit jaar waren die moesten optreden, we langer in het geheugen blijven hangen”, zegt Sophie. Thomas voegt toe, “bovendien kan ik beloven dat als we in de finale staan, we met de hele bezetting komen met een uitgebreider repertoire!”