RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Blog: Wie zijn de juryleden nou eigenlijk?

Blog: Wie zijn de juryleden nou eigenlijk?

Aanstaande vrijdag is het zo ver, zes acts zullen de eerste voorronde aftrappen in de Kleine Zaal. “Ik heb er zin in”, zegt Lisa Gritter, perspromoter van Suburban Records, organisator van festival De Nachtmis én een van de vijf koppige professionele jury van de eerste voorronde. Lisa zal samen met Tobias Huveneers (Young Art), Boudewijn van Trigt (muzikant), Valentine Dekker (TopNotch) en Anna Oosterling (Tourmanager Chef’Special) bepalen wie er een plek in de fel begeerde finale verdient.

De jury bestaat uit een uiteenlopende professionals. Maar wat doen ze nu precies? Waar gaan ze op letten en hoe bereiden zij zich voor? Jurylid Lisa Gritter werd het hemd van het lijf gevraagd in 9 korte vragen.

Wie ben je en wat doe je voor werk doe je?
Ik ben Lisa Gritter en ik werk bij Suburban Records als perspromoter. Dat wil zeggen dat ik de promotie verzorg voor de bands op ons label en de bands/artiesten van de buitenlandse labels waar wij distributie en promotie voor doen. Daarnaast organiseer ik een kei gaaf rock & roll festival, De Nachtmis. Ook schrijf ik een blog en sinds kort een column over muziek in Days Magazine en ik zing in mijn eigen bandje.

Hoe zou je jezelf omschrijven in 1 zin?
Moeilijk dit... Ik bevind mij ergens tussen Courtney Love en Yvon Jaspers. Maar dan leuk.

Tegen wie kijk je op en waarom?
Ik kijk tegen weinig mensen op, maar heb wel voor veel mensen een hoop respect, op werkgebied. Mijn baas, Ronald Drayer die in deze zogeheten crisis tijden zijn bedrijf weet te runnen zonder ooit de rock ’n roll te verliezen. Ron van Hal, van Aces High Promotion. Hij heeft mij ingewerkt en is de meest vuilgebekte doch liefste man die ik ken, zijn nieuwsbrieven zijn legendarisch. Yolanda Ulger, perspromoter bij PIAS, altijd scherp en professioneel maar toch ook altijd in voor een feestje.

Hoe belangrijk is muziek voor jou?
Het allerbelangrijkste. Alleen vrienden en familie gaan voor, maar alleen als het puntje bij paaltje komt. Muziek is alles, mijn hele hart.

Waarom zit je in de jury van de Rob Acda Award 2012-2013?
Omdat ik gevraagd ben natuurlijk. En omdat ik over alles een mening heb en die meestal ongevraagd uit, nu mag het. Heerlijk.

De artiesten bereiden zich natuurlijk uitvoerig voor op de eerste voorronde, hoe bereidt jij je voor?
Niet. Voorbereiding is het halve werk, maar ik heb er niet zo een handje van. Ik zie wel wat de avond brengt.

Wat verwacht je van de eerste voorronde?

Niet zoveel. Niet dat mijn verwachtingen laag zijn, maar ik ga er blanco in.
 
Waar let je vooral op als je aankomend talent beoordeeld?
Authenticiteit. Muziek moet voor mij uit het hart komen en niet uit het hoofd.

Het doel van de jury is advies geven aan alle acts van de eerste voorronde. Wat is het beste advies wat je ooit zelf heb gekregen?
Hou vol!