RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Voorbeschouwing eerste voorronde: Van funkzweet tot nederbiet

Voorbeschouwing eerste voorronde: Van funkzweet tot nederbiet

De eerste voorronde van de Rob Acda Award 2012-2013 vindt plaats op 2 november. Voor het eerst is er elke voorronde een publieksprijs te winnen. Nu al kunnen de acts van aankomende voorronde via een poll op de Facebook-pagina stemmen verzamelen.  “Er wordt al volop gestemd”, zegt Sofie Krop, projectleider van de Rob Acda Award, “nu al stemmen op jouw favoriet kan zeker het verschil maken op de avond zelf.”

Van funkzweet tot nederbiet, de meest uiteenlopende muziekgenres zullen de eerste voorronde strijden om een plek in de felbegeerde finale. Maar, wat voor acts zullen op 2 november het dak eraf blazen?

“Dynamische Indie-Rock: fluisterzacht en knallend hard.”
Na het winnen van de Grote Prijs van de Bollenstreek wil The Apollo Project meer! Daarom zullen zij tot het uiterste strijden om dit jaar ook de Rob Acda Award mee naar huis te nemen. Geïnspireerd door bands als Incubus en Foals, rocken deze mannen uit Leiden dynamische nummers met een nieuwe, frisse sound door de speakers.  

“Ruige rockende vampende funkende psychedelische bluesy zepsounds! ”
Van psychedelica, funk, ska tot blues en rock, dat is de ‘Zep-sound’ waar Zep om bekend staat. Deze jonge eclectische rockformatie heeft al meerdere malen het Patronaat, het Patronaat Café en zelfs het Houtfestival op zijn kop gekregen. Dat was voor hun nog niet genoeg, en tijdens de eerste voorronde deze zevenkoppige band ook de Kleine Zaal platblazen!

“Broeierige popsongs met een rafelrandje”

Nadat de zangeres Clara Bakker landelijk al in de schijnwerpers kwam na haar deelname aan X-factor is zij met Zola Drive toe aan meer bekendheid. Gekenmerkt door Rhodes- en Hammondklanken zorgt Zola Drive voor echte sensuele popsongs. Net bezig aan hun eerste tournee zullen deze sensuele popsongs iedereen verrassen met hun diepe 70’s-Soulgrooves.

Dare to Kili! Kili!
Na elkaar gevonden te hebben tijdens de talentenjacht van hun school, zorgt Kilimandjaro al drie jaar voor de nodige muzikale combinaties tussen wereldmuziek, jazz, blues en nog veel meer genres. Na ruime podiumervaring op te hebben gedaan in de Storing, de Pitcher en tijdens het festival Eldorica, zijn ze helemaal klaar om het Patronaat onveilig te maken en iedereen gaar te koken in funkzweet.

“Rock ‘till you drop!”
Na het winnen van de popprijzen Schager Talentenjacht 2012 en Best Band of Holland 2012 willen de Targets deze stijgende lijn doorzetten tijdens de Rob Acda Award. De stijl van deze twintigers is een combinatie van Muse, Foo Fighters en Red Hot Chili Peppers. Dit samen met hun meerstemmige zang en vierkoppige band zal zorgen voor een spectaculair optreden tijdens de eerste voorronde.

“60’s nederbiet band met liedjes over meisjes.”

De roots van The Mieters liggen dan wel in de Amsterdamse en Zaanse punkscene, maar sinds 2008 gaan ze helemaal los door het benadrukken van 60’s klanken. Ze laten zich inspireren door Het, ZZ en The Beatles en dit zorgt voor een hele unieke sound. The Mieters zullen ook 2 november laten horen hoe cool Nederbiet wel niet is.